Úžasná podzimní a Halloweenská kolekce je tu!

Jaká je nejlepší sada na tvoření pro děti: 5 tipů, co musí vaše dítě mít

Pokud se poohlížíte po kreativní zábavě pro svoje ratolesti, pak se podívejte na sady na tvoření pro děti. Kreativní činnost děti nejen zabaví na dlouhé hodiny, ale i jim umožní se vyjádřit, naučit se trpělivosti, rozvíjet fantazii a jemnou motoriku. Sepsali jsme pro vás 5 tipů na kreativní sady na tvoření, které vám doma nesmí chybět.

sada-na-tvoreni (1)

Proč jsou kreativní sady na tvoření důležité

O kreativní činnost děti začínají projevovat zájem kolem 2. roku dítěte, někdy i dříve. Kreativní činnost je jejich přirozenou součástí a jako bonus má mnoho pozitivních výhod pro vývoj dítěte, například:

  • Rozvoj jemné motoriky,
  • podpora fantazie a kreativního myšlení,
  • podpora soustředění,
  • naučení se trpělivosti,
  • učení novým dovednostem.

TIP: 12 tipů na kreativní hračky pro děti

Jak vybrat správnou sadu na tvoření 

Kreativní sadu vybírejte především s ohledem na věk dítěte a jeho zájmy. Dalším ukazatelem může být pohlaví dítěte, některé sady jsou určené pro chlapečky, jiné jsou vhodnější spíše pro holky.

TIP: Kreativní sady pro nejmenší děti

5 tipů na sady na tvoření pro děti

Jak už bylo řečeno sady na tvoření děti zabaví a ještě k tomu se naučí něčemu novému. Proto jsou kreativní sady na tvoření ideální hračkou a k vašemu štěstí, jich na našem e-shopu najdete nespočet ve formě Smysloboxů. 

Ve smysloboxech najdete úplně vše za výhodnou cenu — modelínu Mamolínu, sypký smyslový materiál, kinetický písek, náčiní ke smyslohraní, vykrajovátka a spoustu dalších doplňků k danému tématu. Mají široké využití a rostou spolu s dětmi, vždy si v nich najdou něco nového a rozvíjí své dovednosti hravou formou. Smysloboxy jsou vhodné pro všechny děti od věku 3 let.

Pro snadnou orientaci jsme pro vás vybrali 5 tipů na ty nejlepší z nich:

1) Smyslobox Život v lese

Smyslobox Život v lese je ideální volbou pro všechny děti, které mají rádi zvířátka. V boxíku naleznete figurky lesních zvířat, lesní modelínu, kinetický písek,  hnědou rýži a další doplňky na hraní. To vše v lesní tematice. 

zivot-v-lese

2) Smyslobox Včelí svět

Naším dalším tipem je smyslobox Včelí svět, který se točí kolem včeliček, pláství a medu. Tenhle smyslobox děti náramně baví a možná z nich vyrostou i malí včelaři! Smyslobox obsahuje například žlutou rýži, modelínu s vůní medu, figurky úlu a včeliček a dokonce včelí sliz, který se táhne jako med.

vceli-svet

3) Smyslobox Doktor

Smyslobox Doktor je ideální volbou pro všechny budoucí doktory a doktorky! Najdete v něm veškeré doktorské vybavení a děti se tak seznámí s tím, jak vypadá lidské tělo a jeho orgány. 

lidske-telo

4) Smyslobox Staveniště

Pro kluky máme v nabídce smyslobox s tematikou Staveniště, no není to bezva? Kluci si mohou z různých materiálů stavět silnice a rozkopané cesty. Součástí balení jsou dokonce i malá stavební vozidla, s kterými lze převážet materiál.

staveniste

5) Smyslobox Čarodějné lektvary

Pro všechny malé čarodějky nebo čaroděje máme v nabídce kouzelnou sadu Smyslobox Čarodějné lektvary. Boxík obsahuje například baňky na lektvary, několik kouzelných prášků, kotlík a další doplňky, které potřebuje každá správná čarodějka nebo čaroděj.

lektvary

TIP: Jaké jsou nejlepší hračky pro jemnou motoriku dětí od 4 let?

Často kladené otázky

Jak často by měly děti tvořit?

Ideálně by děti měly mít možnost tvořit každý den. I krátká doba strávená tvořením může mít pozitivní vliv na jejich rozvoj. Navíc je to pro ně zábava.

Co tvořit s tříletým dítětem?

S tříletým dítětem je nejlepší se zaměřit na jednoduché aktivity, které podporují jemnou motoriku a kreativitu. Může to být například modelování, stavění bábovek z kinetického písku nebo hraní si společně se smysloboxem. Inspirovat se můžete v našem článku.

Jak vybírat sady pro různé věkové kategorie?

Pro mladší děti vybírejte jednodušší sady s většími díly. Starší děti mohou zvládnout složitější projekty a menší díly.

Může tvoření pomoci při školních aktivitách?

Ano, tvoření může zlepšit koncentraci, jemnou motoriku a schopnost řešit problémy, což může pozitivně ovlivnit školní výkony.

Jaké materiály jsou pro děti nejbezpečnější?

Hledejte sady, které obsahují netoxické materiály a jsou vhodné pro věkovou skupinu vašeho dítěte. Vždy si přečtěte etikety a bezpečnostní pokyny.