Nová podzimní kolekce je tu! 🍂

Jaké kreativní sady koupit pro nejmenší děti?

Taky už vás nebaví si pořád jen s dětmi malovat a vystřihovat z papíru? Zkuste si objednat originální kreativní sady pro děti.  Jak vybrat tu správnou, co všechno obsahují a které sady jsou pro nejmenší děti nejlepší? V tomto článku vám poradím, jaké kreativní sady opravdu stojí za to a které děti nejvíc milují.

jake-kreativni-sady-koupit-pro-nejmensi

Co kreativní sady rozvíjejí?

Jako máma vím, že hra s kreativními sadami není jen zábavná, ale také velmi prospěšná pro rozvoj dětského tvořivého myšlení a fantazie. Děti při tvoření objevují svět barev, tvarů a různých materiálů, které kreativní sady nabízejí. Tyto aktivity jim pomáhají rozvíjet jemnou motoriku, kognitivní funkce i smysly. Proč pořídit dětem kreativní sadu?

  • Zábava za všech okolností: S kreativní sadou si děti mohou hrát za každého počasí i ročního období. Snadno si malý smyslobox nebo dózu s kinetickým pískem vezmete třeba na dovolenou či na návštěvu. Dokáže také udržet pozornost, i když je dítě zrovna nemocné, a to už je co říct.
  • Hraní na 100 způsobů: Kreativní sady jsou skvělé v tom, že si s nimi může dítě hrát na mnoho způsobů a tak je hned neomrzí, protože čím více možností na hraní sada nabízí, tím menší je i riziko, že si po chvíli chce dítě hrát zase s něčím jiným.
  • Rozvoj dovedností: Kreativní sady rozvíjí nejen kreativitu a fantazii, ale také představivost a zručnost při manipulaci s drobnými předměty, smyslovým materiálem a dalšími komponenty sady. Děti se tak učí fyzikální zákony a zkoumají, co a jak funguje.

Mohlo by vás zajímat: Proč dítěti koupit smyslové hračky a jaké jsou ty nejlepší?

Jak vybrat kreativní sadu

Při výběru jednoduše záleží, pro koho kreativní sadu vybíráte. Berte ohled nejen na věk, ale i pohlaví a zájmy dítěte.

U nás najdete spoustu kreativních sad na mnoho témat pro holky i pro kluky, takže máme kreativní sady se zvířátky, se včelami, s čarodějnickými lektvary, ale také třeba se zaměřením pro autistické děti.

Stačí jen vybrat tu pravou sadu pro vaše malé umělce a ponořit se do světa tvůrčího procesu. Podle zájmů a preferencí se také dívejte na obsah kreativní sady.

 

TIP: Jaké jsou nejlepší smyslové hračky pro děti s autismem?

Jaké kreativní sady koupit pro nejmenší děti

Pro nejmenší děti jsou ideální sady obsahující modelínu, smyslové hrací kameny nebo třeba sadu hudebních nástrojů. Tyto sady rozvíjejí jejich jemnou motoriku a pomáhají také s poznáváním barev a tvarů. A protože se za nejmenší děti považují děti do 3 let, rozdělili jsme vám to podle věku, abyste se v tom lépe vyznali.

TIP: Hračky pro roční dítě a 6 tipů, co vybrat

Kreativní sady pro děti do 1 roku

Pokud sháníte kreativní sady a hračky pro děti do jednoho roku, můžeme vám jen doporučit kreativní sadu hudebních nástrojů, protože jsou děti fascinovány vším, co vydává nějaký zvuk, dále domácí modelínu, se kterou mohou zkoumat smyslový materiál či barvy a také různé sady smyslových hracích kamenů s květinami či motýli apod.  Těm nejmenším dětem můžete pořídit také smyslové lahvičky, které máme v různých provedeních jako Panda, Plameňák nebo Včelka.

TIP: 11 tipů na skvělé Montessori hračky pro nejmenší

domaci-modelina

Kreativní sady pro děti 1-2 roky

U větších dětí je možností o trochu více. Děti mezi prvním a druhým rokem už jsou více zručné a zvládají se déle soustředit. Mezi nejoblíbenější kreativní hračky, které jsou vhodné pro děti od jednoho roku, patří: 

kozelny-kineticky-pisek

mamolinova-doza-cukrarna

  • Náš favorit je ale Můj první smyslobox s modelínou a sypkým materiálem, se kterým právě děti v tomto věku mohou prohlubovat své hmatové dovednosti. 

muj-prvni-smyslobox

Mohlo by vás také zajímat: Jaké jsou nejlepší pomůcky na tvoření s malými dětmi?

Kreativní sady pro děti 2-3 roky

Protože se kreativitě u nás meze nekladou, najdete u nás spoustu kreativních sad, se kterými si děti od 2 a 3 let krásně vyhrajou.  Pro tyto děti máme nespočet smysloboxů na různá témata, které dokážou zabavit každého. Mezi naše nejprodávanější patří:

 
  • Duháčkové tubusy: Mezi menší kreativní sady patří tubusy plné sypkého smyslového materiálu plného barev a drobných zvířátek, figurek či jiných hraček. Snadno ho nachystáte i sklidíte. Oblíbený je tubus Louka, tubus Mořská panna a také tubus Popeláři

duhackovy-tubus-morska-panna

TIP: Už jsou jim 3 roky? 12 tipů na kreativní hračky pro děti

kinetacek-jednorozecMohlo by vás zajímat: Dřevěné doplňky a dřevěná zvířátka pro děti, které musíte mít doma

Co obsahují kreativní sady a co mohou děti tvořit?

Hra s kreativními sadami je plná překvapení. Děti si mohou vyrobit vlastní svět, třídit materiál, poznávat barvy, stavět svá městečka nebo si jednoduše hrát s figurkami a jednotlivými komponenty. V našich kreativních sadách toho najdete opravdu spoustu od barevné rýže a cizrny, přes kinetický písek a domácí modelínu až po hračky z pryskyřice, vykrajovátka, vodní perly a další komponenty, které spolu vytváří jedinečný pohádkový svět pro děti.

TIP: 3 nejlepší hračky na motorické hry pro děti

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Co tvořit s ročním dítětem?

Kreslení, omalovánky a stříhání z papíru zná asi každý. S ročním dítětem toho už ale zvládnete vytvořit mnohem víc s kreativní sadou pro nejmenší. Vytvořte si s ročním dítětem vlastní svět s kreativním smysloboxem se smyslovým materiálem, který si děti zamilují. Kreativní sady s modelínou, kinetickým pískem nebo sypkým materiálem navíc podporují rozvoj jemné motoriky a smyslů.

Co baví roční dítě?

Roční dítě už toho zvládne spoustu a nejvíce ho baví to, co mu maminky většinou zakazují jako patlání v hlíně a blátě, čvachtání v kalužích a veškeré špinavé venkovní aktivity. Právě proto můžete dětem nabídnout kreativní sadu plnou smyslového materiálu a zajímavých podnětů, která roční děti zabaví na delší čas.

Jak doma zabavit tříleté dítě?

Se tříletými dětmi už toho zvládnete spoustu. S kreativními sadami a smysloboxy si děti zvládnou hrát samy na mnoho způsobů. Kreativní sady obsahují sliz, modelínu, kinetický písek a spoustu menších hraček na konkrétní téma, které dítě zajímá.

Jak vybrat kreativní sadu pro nejmenší?

Vždy se řiďte tím, pro koho kreativní sadu vybíráte. Z bezpečnostních důvodů vybírejte podle věku, poté podle pohlaví a zájmů dítěte, protože každého zajímá něco trochu jiného. Stačí jen vybrat tu pravou kreativní sadu pro vaše malé umělce a ponořit se do světa tvůrčího procesu. Podle zájmů a preferencí se také dívejte na obsah kreativní sady.