Nová podzimní kolekce je tu! 🍂

Tipy na nejlepší kreativní sady pro děti od 3 let

Kreativní sady pro děti podněcují fantazii, představivost a zlepšují jemnou motoriku. Tvoření s dětmi není jen způsobem, jak zahnat nudu, ale je to skvělý způsob, jak rozvíjet schopnosti dětí. Tohle nejspíš ale už všechno víte a asi proto sháníte ty nejlepší kreativní sady pro tříleťáky. Připravili jsme si proto pro vás 10 tipů na nejlepší kreativní sady pro děti od 3 let.

kreativni-sady

Kreativní sady pro děti od 3 let  k čemu jsou dobré

Kreativní sady děti nejen zabaví na dlouhé hodiny, ale i jej podpoří v jeho vývoji a dovednostech. Hraní s kreativními sadami můžete zařadit už od brzkého věku. Děti o kreativní činnost jeví zájem většinou už od 2 let. 

Mezi hlavní výhody kreativních sad pro děti patří:

  • Rozvoj jemné motorikyKdyž děti pracují s různými nástroji a materiály, posilují své jemné motorické dovednosti. Manipulace s vykrajovátky, bábovičkami a dalšími nástroji či modelínou jim pomáhá zlepšovat koordinaci rukou a prstů.
  • Podpora kreativity: Kreativní sady dávají dětem prostor pro volnou tvorbu, což podporuje jejich fantazii a kreativní myšlení. Děti se učí, jak vyjádřit své myšlenky a nápady skrze  své tvoření.
  • Učení se trpělivosti a soustředění: Práce na kreativních projektech vyžaduje čas a trpělivost. Děti se učí soustředit na jednu činnost a dokončit ji, což je důležitá dovednost.

Mohlo by vás také zajímat: Jaké jsou nejlepší pomůcky na tvoření s malými dětmi?

Jak vybrat vhodnou kreativní sadu pro tříleté dítě

Při výběru kreativní sady je důležité zohlednit nejen věk a úroveň dovedností vašeho dítěte. Pro tříleté děti jsou vhodné jednodušší kreativní sady s většími a snadno ovladatelnými nástroji. Dále je potřeba zohlednit bezpečnost sady. Dbejte na to, aby materiály byly netoxické a bezpečné pro děti. Zkontrolujte také, zda sada neobsahuje opravdu malé části.

Kreativní sady, které najdete u nás na e-shopu, jsou však certifikované pro děti od 3 let.

10 tipů na nejlepší kreativní sady pro děti od 3 let

Pokud hledáte kreativní sadu pro svého tříleťáka, tak nemusíte chodit daleko. Sepsali jsme pro vás 10 tipů na ty nejlepší kreativní sady pro děti od 3 let a všechny z nich jsou dostupné u nás na e-shopu.

1) Artický smyslobox

Artický smyslobox je ideální kreativní sadou pro děti od tří let. Obsahuje modelínu Mamolínu, barevnou cizrnu, kinetický písek a figurky na hraní k arktickému tématu. Děti se smysloboxem zabaví sami nebo si můžete hrát společně. Hlavní výhodou smysloboxů je, že rostou společně s dětmi a v každém věku jim nabídne něco jiného.

smyslobox-articky

2) Smyslobox Výlet do zoo

Pro všechny malé milovníky zvířátek máme v nabídce smyslobox Výlet do zoo. Boxík obsahuje rozmanitá zvířátka, se kterými se děti mohou setkat právě v zoo, dále modelínu, kinetický písek, barevnou rýži, cizrnu a další doplňky pro kreativní hraní. 

vylet-do-zoo

3) Smyslobox Dívčí městečko

Pro malé holčičky je ideální kreativní sadou smyslobox Dívčí městečko. Najdete v něm rovnou pět světů, které mají děvčátka rády, a to cukrárnu, květinářství, psí salón, ohrádku s koňmi a módní butik.

divci-mestecko

4) Duháčkový tubus Beruška

Dalším tipem na kreativní sadu pro děti je tubus s tématem Berušky. Tubus je plný sypkého barevného smyslového materiálu, který se jen vysype do tácu, misky či boxu a hra je nachystaná. Tubus obsahuje barevnou rýži, cizrnu, figurky hmyzu a pinzetu.

tubus-beruska

5) Dinosauří střední smyslobox

Pro každého milovníka dinosaurů máme v nabídce Dinosauří smyslobox, ve kterém najdete modelínu, barevnou cizrnu a opravdovou spoustu druhů dinosaurů!


dinosauri-smyslobox

6) Hmyzí střední smyslobox

Náš další tip je pro všechny malé badatele Hmyzí smyslobox. V boxíku najdete kinetický písek na vytvoření louky a modelínu na tvoření kytiček, motýlků a hmyzí říše. Také je tam lupa, kterou dítka mohou pozorovat hmyz na louce, a spousta dalších doplňků na hraní.

hmyzi-smyslobox

7) Tubus Popeláři

Jaký kluk by neměl rád popeláře? Pro ně jsme si připravili kreativní sadu ve formě tubusu s tématem popelářů. Najdete v něm oranžovou cizrnu, zelenou rýži, malé popelnice, popelářské auto a spoustu dalších doplňků na hraní.

tubus-popelari

8) Tubus Mořská panna

Pro holčičky máme tubus s mořskou pannou. V tom najdete smyslový materiál ve formě barevné cizrny a rýže, dvě figurky mořské panny a všechny potřebné doplňky pro podmořský svět.

TIP: Nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let

 

tubus-morska-panna

9) Tubus Mořské pobřeží

U mořského světa ještě chvíli zůstaneme. Další skvělou kreativní sadou je tubus Mořské prostředí, kde se s dítkem přesunete přímo k moři. Tubus obsahuje kinetický písek, cizrnu, mušličky, lehátka a slunečník.

tubus-more

10) Tubus Baletka

Nezapomněli jsme ani na všechny malé tanečnice a máme pro ně tubus plný baletu. Najdete v něm barevnou cizrnu, růžovou rýži, baletku a veškeré taneční doplňky. 

tubus-baletka

 

TIP: Objevte nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky

 

Často kladené otázky

Jaké jsou nejlepší kreativní sady pro tříleté děti?

Nejlepší jsou sady s modelínou, kinetickým pískem nebo jiným smyslovým materiálem a jednoduché stavebnice. U nás na e-shopu můžete vybírat ze smysloboxů, duháčkových tubusů či magnetických stavebnic.

Jsou kreativní sady bezpečné pro děti od tří let?

Ano, pokud zvolíte sadu, která je určená pro daný věk a má bezpečnostní certifikát. Naše kreativní sady jsou certifikované pro děti od 3 let.

Jak mohu motivovat své dítě k tvoření?

Povzbuzujte ho, chvalte za úsilí, vytvořte pravidelnou rutinu a zapojte ho do společných projektů.