Nová podzimní kolekce je tu! 🍂 Zveřejnění halloweenské kolekce v pondělí 16.9. ve 21 hodin

Nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let

Malé holčičky jsou odjakživa tvůrkyně. Většinou by nejraději pořád něco vyráběly, stříhaly, lepily nebo malovaly. Ty nejlepší kreativní hračky pro holky navíc podpoří jejich jemnou motoriku, trpělivost, koncentraci a hlavně se jejich fantazie díky nim rozrůstá. Co takhle je v tom podpořit ještě více a nabídnout jim originální kreativní hračky a pomůcky? Máme pro vás několik tipů na ty nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let.

nejlepsi-kreativni-hracky-pro-holky-od-tri-let

Proč jsou kreativní hračky pro holky důležité

Rodiče, přemýšleli jste někdy nad tím, jak velký vliv má výběr hraček na budoucnost vašeho dítěte? Tříleté holčičky jsou v neustálém procesu objevování světa a jejich kreativita začíná rozkvétat naplno. Hračky nejsou jen předměty, které zabaví dítě na pár minut. Jsou to nástroje, které mohou formovat jejich osobnost, rozvíjet dovednosti a otevírat nové světy. Kreativní hračky mají navíc tu schopnost, že zábava nikdy nekončí. 

Jaký vliv mají kreativní hračky na rozvoj dítěte

  • Rozvoj motorických dovedností: Když si malé dítě hraje s plastelínou, skládá malé dílky stavebnice nebo maluje, nenápadně posiluje svaly v prstech a rukou a tím jemnou motoriku. 
  • Rozvoj fantazie a představivosti: Vzpomeňte si na své dětství. Co vás nejvíce bavilo? Možná to byl domeček pro panenky nebo stavebnice, se kterou jste si mohli postavit celý svět podle svých představ. Kreativní hračky dávají dětem možnost tvořit něco nového, zkoumat neznámé a hlavně tvořit. 
  • Socializace dětí: Hraní si s kreativními hračkami často zahrnuje spolupráci s ostatními dětmi. Ať už je to společná tvorba něčeho nového nebo výměna nápadů, děti se učí komunikovat, spolupracovat a řešit problémy společně. 

TIP: Jaké jsou nejlepší pomůcky na tvoření s malými dětmi?

Jaké jsou nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let

Jestli nevíte, co své malé princezně vybrat, máme pro vás tipy na ty nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let, se kterými rozhodně nešlápnete vedle. 

Kineťáčková dóza Jednorožec

Máte doma nadšence do jednorožců? Pak je kineťáčková dóza Jednorožec přesně to, co hledáte! Uvnitř najdete růžový kinetický písek a figurky jednorožců, takže o zábavu budete mít doma postaráno. Pokud už máte doma přejednorožcováno, máme i další holčičí dózy s kineťáčkem jako Mořská panna nebo Zmrzlina.

TIP: Frčí u vás jednorožec? 5 tipů na nejlepší dárky pro holčičky

doza-jednorozec

Kineťáčková dóza Víly

Oblíbený pavučinkový kineťáček je součástí vílí dózy, ve které najdete vše pro překrásnou vílí zahrádku, takže tam najdete květiny, zvířátka a spoustu víl. Budou se vám k dóze hodit ale také třeba doplňky z pryskyřice nebo vykrajovátka.

doza-vily

Tubus Mořská panna

Patří u vás doma mořská víla mezi favority? Připravili jsme tubus Mořská panna, ve kterém najdete barevnou cizrnu, figurky mořských panen a spoustu doplňků ke hraní se smyslovým materiálem. Pokud by to bylo málo, můžete si klidně přikoupit i třpytivé těstoviny, duhovou rýži nebo další barevnou cizrnu nebo třeba tubus Baletka.

tubus-morska-panna

Mamolína princezny

Tvoření s domácí modelínou je jedna z nejoblíbenějších činností vůbec. My si modelínu vyrábíme sami z jedlých surovin a ještě ke všemu tematicky. Mezi nejoblíbenější patří jednoznačně mamolína Princezny a Víly. Jestli ale u vás doma vládne zimní pohádka, máme i mamolínu Zimní princezna nebo rovnou Anna a Elsa. K nim se vám bude hodit také vykrajovátko princezna.

TIP: Mamolínu u nás najdete také ve speciálním twisťáku třeba s jednorožcem.

mamolina-princezny

Mamolínová dóza pečení

Pro všechny malé holčičky, které rády pomáhají maminkám v kuchyni, se hodí mamolínová dóza Pečení.  Tento set obsahuje naši domácí mamolínu ve dvou barvách a všechny potřebné nástroje pro pečení. Děti si s mamolínou užijí spoustu zábavy, a pokud náhodou ochutnají svůj výtvor, nemusíte se bát – mamolína je vyrobena z jedlých surovin, takže je naprosto bezpečná. Líbit se jim bude také mamolína Zmrzlinka.

TIP: Pro všechny malé kočičí maminky máme také mamolínu Kočka.

smyslobox-peceni

Dětský sliz Duhový jednorožec

Kdo by jako dítě nemiloval dětský sliz? Pro malé holky máme pěnový slizáček Duhový jednorožec, protože snad všechny holčičky zbožňují jednorožce. Pěnový sliz má příjemnou konzistenci a jsou v něm pěnové kuličky a drobné figurky jednorožců. Navíc se nelepí a můžete z něho tvořit. S jednorožcem máme ale také hedvábný slizáček nebo se třpytkami sliz Magická láska.

TIP: Víte, že si můžete dětský sliz snadno vyrobit i doma? Máme pro vás tvořivou sadu slizů, ze které si vyrobíte celkem 5 druhů slizů podle vlastních představ.

slizacek-jednorozec

Gelový sliz Ploutvička

Mezi další oblíbené holčičí slizy patří gelový sliz Ploutvička. Tento druh slizu je krásně měkký a průhledný a protože je plný třpytek a konfet, krásně v něm vyniknou. Najdete v něm konfety, třpytky, plastové korálky a ploutvičku z pryskyřice. Podobný je také hedvábný sliz Mořská panna, který je úžasně heboučký a je to něco mezi slizem a kinetickým pískem.

TIP: Barevný sliz a 6 nejlepších typů slizu na hraní

slizacek-ploutvicka

Smyslobox Kavárna

Pro malé kavárenské povaleče a budoucí baristy, kteří rádi připravují dobrůtky, máme skvělou novinku – smyslobox Kavárna. Tento střední box je dokonalý pro zábavu malých kuchtíků. Uvnitř najdete kinetický písek, vykrajovátka, modelínu, vaflovač a spoustu dalších doplňků, se kterými mohou děti vytvořit vlastní malou kavárnu. Pokud jsou vaše děti spíše na zmrzlinu, máme i smyslobox Zmrzlina nebo zmrzlinový set s pěnovým slizáčkem.

TIP: Objevte nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky

smyslobox-kavarna

Smyslobox Princezna

Pro malé princezny jsme připravili smyslobox Princezna, který je jako stvořený pro kreativní tvoření. Uvnitř najdete modelínu, kinetický písek, třpytivou cizrnu a hromadu dalších doplňků. Tento boxík si zamiluje každá holčička, která si ráda hraje s panenkami a princeznami. Navíc si do boxu může vybrat svou oblíbenou. A pro malé tanečnice, které obdivují baletky, máme také smyslobox Balerína.

smyslobox-princezna

Smyslobox Dívčí městečko

Pokud hledáte něco speciálního, smyslobox Dívčí městečko je tou pravou volbou. Tento kreativní set obsahuje hned pět různých světů, které holčičky milují – cukrárnu, květinářství, psí salón, ohrádku s koňmi a módní butik. Proto se s touto sadou určitě trefíte do jejich vkusu. Líbit se jim ale budu určitě i smyslobox Motýl a Včelí svět.

TIP: Jaké kreativní sady koupit pro nejmenší děti? 

divci-mestecko

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Co ke 3. narozeninám pro holku?

Pro malé holčičky se hodí nejrůznější kreativní sady na tvoření a jiné kreativní hračky a pomůcky, jako je třeba smyslobox, dóza s kinetickým pískem a jednorožci, dětský sliz s princeznami nebo třeba sada na výrobu vlastního slizu.

Jaké jsou nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let?

Mezi nejoblíbenější a nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let je jednoznačně domácí mamolína, smyslový materiál, sada na výrobu slizu, smyslobox Dívčí městečko, Včelí svět nebo Balerína, hračky s jednorožčí tématikou nebo taky kreativní hračky s vílami a princeznami.

Jaké hračky jsou nejvhodnější pro rozvoj kreativity?

Kreativitu podpoří nejrůznější hračky, které zahrnují smyslový materiál jako barevná rýže, cizrna, kinetický písek nebo třeba dětský sliz. Mezi nejoblíbenější patří také domácí modelína, díky které si děti mohou vytvořit, co je zrovna napadne.