Úžasná podzimní a Halloweenská kolekce je tu!

Kreativní dárky pro děti: 7 tipů, co koupit

Hledáte ideální dárek pro své ratolesti, který nejenže potěší, ale i podpoří jejich kreativitu a fantazii? Pak jste na správném místě! V tomto článku vám poradíme, jak takový kreativní dárek vybrat a v řádcích níže najdete i 7 skvělých tipů, čím děti obdarovat.

kreativni-darky-pro-deti

Jak vybrat kreativní dárek 

Chápeme, že vybrat vhodný kreativní dárek může být drobátko oříšek. Ale pro to jsme tu my, abychom vám poradili. 

Při výběru je důležité zohlednit věk dítěte, jeho zájmy a dovednosti.

  • Pro nejmenší děti jsou ideální hračky, které podporují smyslový rozvoj a jemnou motoriku, jako jsou stavebnice s velkými dílky, modelína Mamolína nebo jednoduché kreativní sady, například malé smysloboxy.

  • Předškolní děti ocení interaktivní a tvořivé dárky, jako je například duháčkové tubusy, kinetický písek nebo střední smysloboxy. Tyto hračky vaše děti nejen zabaví, ale zároveň je motivují k tvoření a rozvíjejí jejich představivost.

  • Pro starší děti se hodí složitější kreativní sady, například velké smysloboxy nebo duháčkové tubusy. Takové dárky pomáhají rozvíjet jejich logické myšlení, schopnost řešit problémy a tvořit něco vlastního, což je baví a zároveň vzdělává.

7 tipů, co koupit 

Na našem e-shopu najdete nespočet kreativních hraček, které potěší každého malého človíčka. Pro lepší orientaci jsme pro vás vybrali top 7 tipů na kreativní dárky.

1) Smyslobox Motýl

Smyslobox Motýl je kreativní hračka, která zábavnou formou podporuje rozvoj dětské fantazie, jemné motoriky, slovní zásoby, kreativity, schopnosti řešit problémy a logického myšlení. Tento smyslobox je plný barev a zavede děti do fascinujícího světa motýlů. Děti se hravě naučí o vývojovém cyklu motýla, vytvoří si vlastní pestrobarevnou louku a pohrají si s housenkou, kuklou a motýlem.

smyslobox-motyl

 

2) Smyslobox Život na farmě

Smyslobox Život na farmě hravou formou rozvíjí dětskou fantazii, jemnou motoriku, slovní zásobu, kreativitu, řešení problémů a logické myšlení. Vzhledem k tomu, že většina dětí miluje zvířata, je tento smyslobox, který je seznamuje se životem na farmě, ideální volbou. Zaujme děti už od jednoho roku, kdy jim můžete postupně představovat různé smyslové materiály, které je vtáhnou do světa zvířátek.

smyslobox-farma

 

3) Smyslobox Výlet do zoo

U zvířátek ještě chvíli zůstaneme. Náš smyslobox Výlet do zoo vaše dítko vezme na dobrodružství do světa zvířátek, které můžete potkat právě v zoologické zahradě. Smysloboxy jsou navržené tak, aby hravou formou rozvíjely dětskou fantazii, jemnou motoriku a kreativitu. Navíc rostou společně s dětmi a v každém věku si s ním mohou hrát trošku jinak.

smyslobox-zoo

4) Duháčkový tubus Podzimní s vývojem šneka

S přicházejícím podzimem pro vás máme novinku, a to Duháčkový tubus Podzimní, který naprosto splňuje kategorii kreativního dárku pro děti. Tubus obsahuje sypký smyslový materiál a figurky z vývojového cyklu šneka. Tento naprosto originální tubus nejenže zabaví, ale i podpoří děti v kreativitě.

tubus-snek

5) Tubus Mořské pobřeží

Spoustu zábavy si také děti mohou užít s tubusem Mořské pobřeží, který, jak již název napovídá, obsahuje malinkatou pláž včetně lehátka, mořských živočichů, žlutého písku, palmy a dalších super doplňků. 

tubus-baletka

6) Baletka tubus

Pro všechny malé tanečnice máme v nabídce tubus Baletka, který jistě nadchne všechny aspirující tanečnice. Obsahuje smyslový materiál ve formě barevné cizrny a rýže, figurku baletky a další taneční doplňky. Navíc je laděný do růžovo fialové barvy.

tubus-baletka (1)

7) Malý smyslobox Zmrzlina

Pro smysloboxové začátečníky nebo menší děti doporučujeme malý smyslobox s tématem zmrzliny. Dětičky totiž ze všeho nejraději tvoří něco dobrého k jídlu. V boxu najdete mamolínu (tři barvy), posypky na zmrzlinu, vykrajovátka a další náčiní ke smyslohraní.

smyslobox-zmrzlina

Často kladené otázky

Jaký je nejlepší dárek pro děti, který podpoří jejich kreativitu?

Kreativní dárky, jako jsou smysloboxy nebo tvořivé sady, jsou skvělou volbou. Pomáhají rozvíjet dětskou fantazii, jemnou motoriku, slovní zásobu a logické myšlení. 

Jsou smysloboxy vhodné pro všechny věkové kategorie?

Ano, smysloboxy jsou navrženy tak, aby rostly s dětmi. Každé dítě si s nimi může hrát různými způsoby v závislosti na věku a dovednostech. Navíc se jedná o univerzální dárek, který podporuje rozvoj různých schopností.

Proč jsou kreativní dárky pro děti důležité?

Kreativní dárky pomáhají dětem rozvíjet fantazii, jemnou motoriku, logické myšlení a schopnost řešit problémy. Takové dárky nejen baví, ale také podporují jejich kognitivní a sociální rozvoj.

Jak vybrat kreativní dárek podle věku dítěte?

Pro nejmenší děti jsou vhodné hračky, které stimulují smysly a rozvíjejí motoriku, například malé smysloboxy nebo stavebnice. Předškolní děti ocení kreativní sady, jako je kinetický písek nebo duháčkové tubusy. Starší děti zase zaujmou složitější kreativní sady, které podněcují jejich tvořivost a logické myšlení.