Nová podzimní kolekce je tu! 🍂

Hračky pro tříleté dítě: Tipy na nejlepší dárky ke 3. narozeninám

Vybírání hraček pro tříleté dítě může být někdy náročné. Tříleté děti jsou plné energie, zvídavé a rychle se rozvíjejí v mnoha oblastech. Ale nemějte strach, v tomto článku se podíváme na nejlepší hračky pro tříleté děti a co byste měli zvážit při výběru dárku ke třetím narozeninám.

hracky-pro-3-lete

Co pořídit tříletému dítěti za hračku?

Hračky nejsou jen prostředkem zábavy, ale také důležitým nástrojem pro rozvoj dítěte. Pomáhají dětem učit se nové dovednosti, rozvíjet jejich kreativitu a posilovat sociální vazby. Proto je důležité při výběru hračky přemýšlet, zda je pro tříleťáka opravdu vhodná.

Hračky pro děti od tří let by měly být bezpečné (neměly by být z toxických materiálů a obsahovat malé díly), měly by podporovat učení a rozvoj dítěte a měly by pomáhat rozvíjet kognitivní a motorické dovednosti. Mezi nejlepší typy hraček pro tříleté děti patří:

TIP: 12 tipů na kreativní hračky pro děti od 3 let.

10 tipů na nejlepší dárky ke 3. narozeninám

Pokud sháníte dárek pro tříleté dítko, pak jste na správném místě. Sepsali jsme pro vás seznam 10 tipů na ty nejlepší hračky, které můžete darovat k třetím narozeninám.

TIP: Kreativní sady pro děti od 3 let.

1) Hmatolína

Naším prvním tipem na hračku pro děti od 3 let je Hmatolína, což je hmota, s kterou lze modelovat stejně jako s modelínou, s tím rozdílem, že vymodelované výrobky můžete nechat ztvrdnout na vzduchu. Na našem e-shopu najdete několik různých barevných provedeních.

hmatolina

2) Pěnový slizáček Kačenka

Pro malé děti je ideální hračkou taková hračka, pomocí které mohou poznávat nové hmatové vjemy. Na to je super náš slizáček s kačenkou, který se nelepí a dá se z něho tvořit. Hračka pomáhá při rozvoji kognitivních funkcí a motorických schopností. 

TIP: Slizové hračky a 6 tipů na dětský sliz

slizacek

3) Kineťáčková dóza Piráti

Co takhle svému tříletému pořídit dózu, která obsahuje opravdu všechno? Pro malé piráty máme právě dózu s pirátskou tématikou, která obsahuje kinetický písek a doplňky na hraní.

doza-pirat

4) Malý smyslobox Zmrzlina

Věk 3 let je ideální pro začátky s našimi smysloboxy. Pro malé děti máme v nabídce malé smysloboxy a smyslobox Zmrzlina je ideálním dárkem pro všechny malé cukráře. Boxík obsahuje 3 barevné modelíny, kornout, vykrajovátka, sypání a další doplňky. 

TIP: Nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let

 

smyslobox-zmrzlina

5) Střední smyslobox Kavárna

U vyrábění dobrůtek ještě chvíli zůstaneme. Pro ty nejmenší kuchtíky totiž doporučujeme středí smyslobox Kavárna. Boxík je skvělý způsob, jak děti zabavit, obsahuje kinetický písek, vykrajovátka, modelínu, vaflovač a další doplňky pro kavárenský provoz. 

smyslobox-kavarna

6) Střední smyslobox Doprava

Pro tříleté kluky máme v nabídce střední smyslobox Doprava. Jakého kluka by nebavilo řídit provoz? V tomto boxíku najdete modelínu, barevnou rýži, kinetický písek, letadla, loďky i semafory a mnoho dalšího.

smyslobox-doprava

7) Smyslobox Výlet do Zoo

Pro všechny malé milovníky zvířátek doporučujeme smyslobox Výlet do Zoo. Najdete v něm modelínu tří barev se třpytkami a konfetami, kinetický písek, barevnou rýži a cizrnu, dřevěnou obtiskávací kostku, vykrajovátka a figurky zvířátek.

smyslobox-zoo

8) Smyslobox Hasiči

Není žádným tajemstvím, že dětičky milují houkačky a hasiče. Proto pro ně máme v nabídce smyslobox Hasiči, ve kterém najdete kineťáček, barevnou cizrnu, modelínu, figurku hasiče a hasičské auto. Prostě ideální dárek pro všechny budoucí hasiče.

smyslobox-hasici

9) Smyslobox Princezna

Pro malé princezny doporučujeme smyslobox Princezna, který obsahuje modelínu, kinetický písek, třpytivou cizrnu a spousta doplňků ke tvoření a hraní. Každá dívka si tento smyslový box zamiluje a princezen máme hned několik. Stačí si vybrat jen tu nejoblíbenější.

smyslobox-princezna

10) Mamolína Afrika

Na závěr máme pro vaše tříleté ratolesti naši domácí modelínu Mamolínu s tématem AfrikyModelína je v barvách zapadajícího afrického slunce a obsahuje reálné mini figurky zvířátek, s kterými si děti budou tvořit různé příběhy a rozvíjet slovní zásobu. 

mamolina-afrika

Často kladené dotazy

Jaké hračky jsou nejvhodnější pro rozvoj kreativity?

Hračky jako stavebnice, modelovací hmoty a smyslové materiály podporují kreativitu tím, že umožňují dětem tvořit a představovat si různé scénáře.

Jaké jsou bezpečnostní standardy pro hračky pro tříleté děti?

Hračky by měly být vyrobeny z netoxických materiálů, neměly by mít ostré hrany ani malé díly, které by dítě mohlo spolknout.

Jaké hračky podporují sociální dovednosti?

Hračky, jako jsou například kuchyňky a nářadí, podporují sociální interakce a dovednosti.

Jsou interaktivní hračky vhodné pro tříleté děti?

Ano, interaktivní hračky, které vydávají zvuky nebo mají pohyblivé části, mohou být velmi přínosné pro učení a zábavu tříletých dětí.