Nová podzimní kolekce je tu! 🍂

Slizové hračky: 6 tipů na dětský sliz

Moc dobře víme, že děti sliz a slizové hračky zkrátka zbožňují. Rády zkoumají tento zvláštní materiál, se kterým zůstanou fascinované klidně i hodiny. Navíc je dětský sliz skvělý pro vývoj dětské motoriky a zlepšování koncentrace. Jaké jsou tedy nejlepší slizové hračky? Máme pro vás hned 6 tipů na dětský sliz, který si zamilují děti a vy taky.

slizove-hracky-6-tipu-na-detsky-sliz

Co je to dětský sliz a proč ho děti milují

Sliz – ta podivná hmota, která připomíná cosi mezi blátem a želé. Je měkký, hladký, klouzavý a má schopnost se natahovat jako nekonečná žvýkačka. Proč děti milují sliz? Odpověď je jasná. Dětský sliz je nejen hračkou, ale příležitost pro děti prozkoumat nový materiál a získat nové motorické schopnosti. Je to jedinečný způsob, jak se dítě může ponořit do světa fantazie, experimentování a kreativity. Hňácat si v ruce dětský sliz je zkrátka fascinující, a to nejen pro děti.

 

TIP: Chcete si s dětmi vytvořit doma svůj vlastní sliz? Máme pro vás tvořivou sadu na domácí výrobu slizů. Najdete jich tam celkem 5 druhů a sami si zvolíte barvy, konfety a třpytky, které děti budou moci různě kombinovat.

Jaké má výhody dětský sliz a co dětem přináší

Když vám dítě řekne, že chce sliz, moc rodičů se na to zrovna netváří, protože si představí ten nevábný sliz, který za chvíli bude na vyhození. My si vyrábíme svoje úžasné a voňavé dětské slizy, které dlouho vydrží a které navíc dětem přináší mnoho výhod.

  • Zlepšování motorických schopností: Dětský sliz stejně jako i další smyslové materiály (modelína, kinetický písek, barevná rýže apod.) podporují rozvoj jemné motoriky. Děti tak hraním zlepšují svou schopnost ovládat pohyby rukou a prstů. Natahování, mačkání a tvarování slizu posiluje drobné svaly v rukou a zlepšuje koordinaci mezi očima a rukama.
  • Rozvoj kreativity a fantazie: Sliz děti fascinuje a uvidíte, že si s ním vydrží hrát opravdu dlouho. Navíc si ho mohou vytvořit i podle sebe se sadou vytvoř si svůj sliz. Do základu mohou přidat, třpytky, perličky nebo jiné dekorace, čímž vytvářejí vlastní unikátní výtvory. 
  • Antistresové účinky: Ačkoliv to nemusí být zřejmé, i děti se stresují. Mačkání a natahování slizu má uklidňující účinky a může sloužit jako forma relaxace, kdy se dítě koncentruje právě na dětský sliz. Je to taková malá terapie v kapesním balení, proto ho u nás najdete i v cestovním balení.
  • Dlouhá životnost: Naši slizáčci vám vydrží ve srovnání s běžným slizem opravdu dlouho a dají se i oživit  (podle druhu slizu). Životnost závisí na jeho skladování a použitých ingrediencích, obvykle vydrží po dobu 1– 3 měsíců.

Jak používat dětský sliz

Nenapadá vás, jak si vlastně dítě může se slizem hrát? Stačí čistá plocha a umyté ruce a dítě už se v něm bude hňácat samo. Přidáváme do slizu i drobné hračky a tematické figurky, takže si dítě může ze slizu něco vytvořit, rozdělovat ho, tvarovat, obalit si s ním ruce a hrát si s ním spolu s ostatními hračkami. Navíc je skvělý v tom, že ho můžete vzít kdekoliv, protože se uchovává v uzavíratelné dóze a rychle se připraví i uklidí.

TIP: Objevte nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky

6 tipů na nejoblíbenější dětský sliz

Není dětský sliz jako sliz. Ty, co běžně koupíte v obchodě za pár korun, můžete taky velmi rychle vyhodit, protože je z nekvalitního materiálu, obvykle do sebe nabere nečistoty a brzy začne smrdět. Náš dětský slizáček je úplně jiný. Vyrábíme si slizové hračky sami z kvalitních a bezpečných materiálů tak, aby vám vydržel po mnoho týdnů i měsíců. 

Pěnový dětský sliz Sladkost

Pěnový slizáček Sladkost je plný barevných konfet nasypaných na krásném oranžovém slizu. Hodí se jak pro holky, tak i pro kluky. Ovšem pěnových slizáčků u nás najdete mnohem více v nejrůznějších provedeních jako Duhový jednorožec, modrý Kačenka plave nebo třeba zmrzlinový set s pěnovým slizáčkem.

slizacek-sladkost

Hedvábný dětský sliz Mořský

Pro jemné dětské ručičky se náramně hodí také hedvábný dětský sliz Mořský. Je sytě modrý jako moře a najdete v něm mušličku i mořského koníka. Hodí se hlavně pro ty, kteří se nemohou rozhodnout mezi slizáčkem a kinetickým pavučinkovým pískem. Tenhle druh je totiž něco mezi tím. Najdete ho ve více provedeních jako třeba Mořská panna, Kokos nebo Fosílie, které ocení milovníci dinosaurů.

 slizacek-morsky

TIP: Jaké jsou nejlepší pomůcky na tvoření s malými dětmi?

Gumový dětský sliz Včela

Dětský sliz Včela je vhodný jak pro holky, tak i pro kluky. Krásně se táhne i mačká. Najdete v něm průhledný gumový sliz, který je o něco více tuhý než gelový, je plný květinek a najdete v něm i samotnou včelku. Holkám se pak bude líbit gumový sliz Princezna se třpytkami a klukům Veselý dinosaurus nebo Guacamole. Nebo nechte děti, aby si vytvořily svůj vlastní gumový sliz podle jejich představ.

slizace-vcelicka

Gelový dětský sliz Ploutvička

Máte doma patlaly matlaly? Tenhle sliz ocení právě oni! Gelový slizáček Ploutvička je měkký, hezky lepivý a dá se skvěle natahovat jako žvýkačka. Navíc v každém slizu najdete i drobné hračky, se kterými bude hraní ještě lepší. Astronauta i mimozemšťana najdete ve slizu Vesmír, ovocné kousky ve slizu Meloun, a pár autíček ve slizu Auta, který se bude líbit asi hlavně klukům. Nebo si ho taky můžete vytvořit sami s naší tvořivou sadou.

slizacek-ploutvicka

 

TIP: Tipy na nejlepší kreativní sady pro děti od 3 let

Bublinový dětský sliz Čokoláda

Pro všechny milovníky čokolády a sladkostí máme bublinový sliz Čokoláda nebo Donut. A proč je bublinový? Protože se z něho dají dělat parádní bublinky, a to tak, že do něho strčíte brčko, které slizem obalíte, aby nikde neunikal vzduch, a foukáte. Sliz může po čase lepit, je to způsobené vlhkem při foukání bublin. I tenhle jedinečný slit si můžete vytvořit doma podle sebe s naší sadou.

slizacek-cokolada

Klasický dětský sliz Se včeličkou

Dáváte přednost klasickému slizu? Pak je skvělou volbou právě klasický slizáček Se včeličkou. Klasický slizáček může být zpočátku tekutější a lepivý (vadí-li to, dejte do chladu), ale po chvíli hraní začne tuhnout. Je krásně táhlý, elastický, přehozením můžete tvořit bubliny.

 klasicky-slizacek

TIP: Proč dítěti koupit smyslové hračky a jaké jsou ty nejlepší?

Proč jsou naši slizáčci nejlepší?

Na trhu existuje mnoho různých druhů slizu, ale ne všechny jsou bezpečné pro děti. My klademe velký důraz na kvalitu a bezpečnost. Všechny slizy od této značky jsou vyrobeny z netoxických materiálů, které splňují přísné bezpečnostní normy. Rodiče tak mohou být klidní, že jejich děti si hrají s něčím, co je nejen zábavné, ale také bezpečné. Navíc jak už víte, neustále tvoříme nové a nové produkty, takže se s námi nudit rozhodně nebudete.

TIP: 5 tipů na nejlepší antistresový sliz pro děti i dospělé

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Co se dá dělat se slizem?

Sliz děti odjakživa fascinuje. Sliz můžete natahovat, různě tvarovat, z některých druhů i modelovat. My do něj přidáváme drobné hračky a tematické figurky, takže si dítě může hrát spolu s nimi. Navíc je skvělý v tom, že ho můžete vzít kamkoliv, protože se uchovává v uzavíratelné dóze a rychle se připraví i uklidí.

Co je to sliz?

Sliz je měkká, pružná a často lehce lepivá hmota, která má schopnost se natahovat, stékat a deformovat. Má unikátní konzistenci, která se nachází někde mezi tekutinou a pevnou látkou. Sliz je oblíbenou hračkou, kterou lze mačkat, natahovat a tvarovat do různých forem. Děti ho milují pro jeho interaktivní vlastnosti, které podporují kreativitu, zlepšují jemnou motoriku a působí jako prostředek pro relaxaci. Navíc věříme, že naše slizáčky si oblíbí i rodiče.

Jak vyrobit sliz pro děti?

Chcete si vyrobit sliz pro děti podle svého? Nově u nás najdete tvořivé sady pro domácí výrobu několika druhů slizu. Sami si zvolíte, jakou barvu a jaké doplňky bude obsahovat a zbytek si dotvoříte spolu s dětmi doma. Takhle mají děti jedinečnou příležitost zapojit svou kreativitu a vytvořit si ho tak, jak si ho představují.