Nová podzimní kolekce je tu! 🍂 Zveřejnění halloweenské kolekce v pondělí 16.9. ve 21 hodin

Objevte nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky

Jaké jsou nejlepší dětské hračky na ven, se kterými si vyhrají a vy si budete moct v povzdálí vychutnat kávu? Objevte s námi ty nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky, se kterými si děti opravdu vyhrají. Vybrali jsme pro vás dětské hračky na ven, které děti budou nejen bavit, ale také podporují přirozený vývoj motoriky, mozku a dovedností dětí. 

nejlepsi-detske-hracky-na-ven-pro-kluky-i-holky

Když nemáte zahradu ani hřiště

Zahrádka, pískoviště a dětské trampolíny jsou skvělé, ale ne každý má tyto možnosti. A přestože je v dnešní době spoustu dětských hřišť, přece jen jsou chvíle, kdy chcete vzít děti někam víc do přírody, na výlet nebo zkrátka někam jinam. Ale s čím si tam budou děti hrát? Nebojte, právě proto máme pro vás tipy na nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky, se kterými si mohou hrát kdekoliv.

Podle čeho vybírat dětské hračky na ven

Výběr dětských hraček na ven není jen o tom, co se líbí dětem, ale také o bezpečnosti, kvalitě a věku dítěte. Každá věková skupina má jiné potřeby a schopnosti. Batolata budou těžit z jednoduchých hraček, které budou rozvíjet jejich motoriku, zatímco starší děti zaujmou složitější a nápaditější hračky. Podle čeho tedy vybírat?

 

  • Věk, 
  • zájmy dítěte,
  • bezpečnost,
  • kvalita.

 

TIP: 3 nejlepší hračky na motorické hry pro děti

7 tipů na nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky

Rovnou se pojďme podívat, s čím si u nás venku děti nejraději hrají. Na výběr je toho spoustu a zabaví se malí i velcí. 

Objevujte s dětmi přírodu

Děti ze všeho nejvíce rády zkoumají všechno, co mají kolem sebe. A protože venku je podnětů ke zkoumání opravdu hodně, najdete u nás celou sadu pomůcek k průzkumu přírody jako pozorovací nádobu (třeba na půdu, hmyz nebo listy), barevné kyblíčky, duhové lupy nebo kleště a taky konvičky a trychtýřky, se kterými si nejvíc užijí s vodou, pískem nebo blátem.

objevovani-prirody

TIP: Proč dítěti koupit smyslové hračky a jaké jsou ty nejlepší?

Poznávání zvířat

Jdete procházkou lesem a vaše děti hledají jen stopy zvířat? U nás najdete mnoho sad hmatových kamenů, se kterými se děti mohou naučit rozpoznávat stopy, hmyz, zvířata nebo třeba i fosílie. Klukům se budou líbit hmatové kameny s dinosaury a stop zvířat na farmě, zatímco holkám zase sady kamenů s motýlky, ptáky a přírodou. Můžete si s nimi vytvořit vlastní stezku po stopách zvířat a objevovat nejen přírodu.

 

Jaké jsou nejlepší pomůcky na tvoření s malými dětmi?

 

Venkovní vaření

Děti jsou rození kuchtíci a nejraději by něco vařili všude. Je jedno, jestli jsou doma, ve vaně nebo venku, protože dobroty z bláta, kamení a trávy jsou prostě jejich. Na venkovní vaření se jim proto budou hodit smyslové hrací kameny Pečivo, Zelenina, Pizza, Kebab nebo třeba Jídlo světa

TIP: A na domácí vaření využijí smyslobox Pizza, modelínu Zmrzlinku nebo dózu Cukrárna.

venkovni-vareni

Mohlo by vás také zajímat: Jaké jsou nejlepší pomůcky na tvoření s malými dětmi?

Doplňky na pískoviště

Do výbavy na pískoviště rozhodně patří bábovičky, které u nás najdete v několika tematických sadách jako sada Dinosauři, Doprava, Moře nebo Zvířátka. Kromě báboviček děti na písku využijí také silikonový kyblík, lupy, kyblíky a konvičky na vodu.

TIP: Chce si vaše dítě hrát na písku a zrovna venku prší nebo je zima? Pořiďte mu kinetický písek, se kterým si bude moct hrát kdekoliv i doma.

babovicky-na-pisek

Vodní bitva s balónky na vodu

Taky u vás tatínci dělají s dětmi ty největší blbiny? Určitě nepohrdnou pořádné vodní bitvě. K té máme plnitelné balónky na vodu. Jen je otevřete, ponoříte do vody, koule se sama zavře a máte připravené vodní bomby. Skvěle se hodí do teplých letních dnů pro zábavu i osvěžení, které si děti zamilují.

TIP: Nejlepší kreativní hračky pro holky od 3 let

vodni-balonky

Archeologické vykopávky

Dinosauři jednoznačně patří k nejoblíbenějším hračkám vůbec. Co takhle dětem připravit netradiční zábavu v podobě archeologických vykopávek dinosauřích kostí? Pořiďte dětem malý set dinosauřích kostí, které někde zakopejte a nechte děti hrát si na opravdové archeology. Kosti jsou odolné pro venkovní i vodní hry, takže se nemusíte bát, že je zničí. Navíc ve velkém setu jsou i kartičky s dalšími aktivitami.

TIP: A pro domácí hraní si malí paleontologové užijí dinosauří smyslobox.

dinosauri-kosti

Vodní kinetický písek

Víte, že vyrábíme i vodní kinetický písek, se kterým si děti mohou hrát třeba v malém bazénku venku nebo lavoru s vodou?  Vodní kineťáček je velice specifický tím, že si s ním můžete tvořit ve vodě. On se totiž nerozsype a hezky drží u sebe. Takže si z něj i ve vodě děti mohou stavět hrady a bábovičky. Pak ho stačí nechat jen vyschnout. Navíc je v uzavíratelné nádobě, takže si ho s sebou můžete kamkoliv vzít.

vodni-kineticky-pisek

TIP: Magický písek – jaký kinetický písek pro děti je ten nejkrásnější?

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Jak zabavit děti venku?

Venkovních her je celá řada. Mezi nejoblíbenější patří známé hry na schovávanou, na honěnou, Honzo vstávej apod. Když ale chcete, aby se děti zabavily samotné a trochu si i odpočinuly od pohybu, zabavte je se smyslovými kameny, zkoumejte přírodu, běžte po stopách zvířat, nechte je něco venku uvařit nebo jim pořiďte skvělé pomůcky a bábovičky na pískoviště.

Co hrát s dětmi venku?

Chcete, aby se děti při hraní i něco naučily? Vytvořte jim pátrací hru s dinosauřími kostmi, které někde zahrabejte, vezměte pomůcky ke zkoumání a pošlete děti na výpravu přírodou, udělejte stopy zvířat pomocí smyslových kamenů a nechte děti hledat stopy. Možností učení hrou je spousta.

Jaké jsou nejlepší dětské hračky na ven pro kluky i holky?

Mezi nejlepší venkovní hračky, které mají děti nejraději, rozhodně patří tematické bábovičky na písek, smyslové hrací kameny, vodní kinetický písek, balónky na vodu pro dovádění nebo třeba sety dinosauřích kostí, které mohou venku zkoumat.